گام هشتم : راه اندازی مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی فرامعنا
- تعداد بازدید: 1374
نامناسب بودن فضاي عمومي، روحيات خاص اجتماعي، كمبود امكانات فرهنگي، هنري، ورزشي و گذران اوقات فراغت، عدم سازماندهي مناسب امكانات موجود، غلبهي روحيهي يأس و افسردگي از نبود امكانات، مشكل اشتغال و عدم پيشرفت و دستيابي شهرستان به جايگاه واقعي خود و ... غمنامههايي چون اعتياد ، طلاق و خودكشي را در برگهاي كتاب شهر راور به ثبت رسانده است.
شيوع خودكشي در سال 1382 زنگ خطري بود كه پرسنل بهداشت و درمان را به مداخله واداشت تا ميزان آن را در سالهاي 1384 و 1385 به 5/7 در صد هزار برساند؛ اما در سال 1386 با بروز 4 خودكشي منجر به مرگ و 20 اقدام به خودكشي نگرانيها به دفتر سلامت رواني و اجتماعي وزرات بهداشت رسيد و جمعی از کارشناسان با حضور در منطقه به جستجوي راه چاره برآمدند. طرحهاي خوبي هم داده شد كه اميد داريم با نظر مساعد و پيگيري مسؤولان امر، هر چه زودتر به نتيجه برسند و شهرستان كوچك راور را بار ديگر سرزنده سازند.
ايجاد مركزي براي مشاوره از اهداف اوليه و مهم بنياد بود كه به دليل نبود متخصص بومي و مشكل اياب و ذهاب متخصصان غير بومي عملي نشده بود. هر چند در گذشته و طي چند برهه كارشناسان روانشناسي باليني و مشاورهي خانواده براي حل مشكل افراد تحت پوشش و آموزش نيروي انساني مجموعه دعوت شده بودند؛ اما ايجاد مركزي ثابت با ارايه خدمات گسترده در سطح شهرستان گامي مهم در جهت كاهش نابسامانيهاي اجتماعي به شمار ميرفت و بنياد به عنوان يك سازمان مردمنهاد و برخاسته از مردم، مصمم شد تا قدمي هرچند كوچك در اين راه بردارد.
آغاز به كار مركز مشاوره در فروردين ماه 1387و در ابتداي سال نوآوري و شكوفايي كليد خورد و در حال حاضر توسط يك نفر كارشناس ارشد مشاوره و راهنمايي، يك نفر روان پزشك، يك نفر كارشناس ارشد روانشناسي باليني و يك نفر كارشناس روانشناسي 2 روز در هفته خدمات مشاورهاي خود را به مراجعان ارايه ميدهد.